El projecte

 

Foto Report és el projecte de narrativa fotogràfica del Museu d’Història de Catalunya destinat a joves que estudien ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. Amb l’objectiu de crear un reportatge fotogràfic, el museu guia i ofereix les eines necessaries a l’alumnat per a treballar una temàtica social del seu interès.

L’objectiu del projecte és propiciar una reflexió sobre allò que envolta als joves partint sempre dels seus interessos, alhora que fomentar una mirada crítica cap al seu entorn més proper. A la vegada, i gràcies al taller del fotoreporter col·laborador del museu Quim Farrero, els alumnes aprendran a utilitzar la fotografia d’una manera reflexiva i creativa, així com a construir una narració a través de les imatges.

 

El projecte pas a pas

El primer pas del projecte és la tria del tema. Per a la seva elecció, l’alumnat explorarà el seu entorn més proper: el seu barri o població, les seves llars o, fins i tot, el mateix centre educatiu. A partir d’aquesta exploració prèvia els joves prendran nota de tots aquells aspectes socials que els agradaria destacar (tant positivament, com amb caràcter de denúncia). 

Posteriorment, es posarà en comú el resultat de la recerca i, mitjançant un debat a classe, es prendrà la decisió de quina serà la temàtica sobre la qual tractarà el fotoreportatge col·laboratiu i de proximitat.   

A través d’un taller presencial o bé en línia impartit pel fotògraf col·laborador del museu Quim Farrero es donaran les bases per a la creació d’un relat mitjançant la fotografia. Per mitjà d’exemples i imatges de referència veurem quina informació poden arribar a donar les fotografies: 

  • – Si és objectiva i verídica o bé no ho és
  • – De quina manera es construeix una imatge: la seva composició, estètica i característiques
  • – I, sobretot, com es defineix un relat a través de fotografies

 

Els fotoreportatges seran publicats en aquesta pàgina, on podreu consultar els treballs de tots els centres que han participat a l’activitat.

 

 

Informació pràctica  

Activitat presencial o en línia per a alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius

Dia i hora: a convenir 

Durada aproximada del taller: 1h 

Durada del projecte: un mes aproximadament 

Preu:  97€ 

 

Vols saber-ne més? Consulta les bases

Vols reservar l’activitat o tens algun dubte o consulta?   Contacta amb nosaltres