Fotoreportatges

Més que un cicle

 • Institut Vall de Llémena, Sant Gregori
 • Gironès | Cicles Formatius
 • Abril 2022

Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, Discjòquei i So  de l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori (Girona), han fet aquest fotoreportatge sobre el dia a dia dels joves al centre. El resultat és el reflex sobre la seva perspectiva i realitat sobre els seus estudis i espai i temps compartit.

Què és un cicle?

Un cicle és una sèrie d’esdeveniments o de fenòmens que es repeteixen en un mateix ordre en qu...

VEURE MÉS
 • Soledat

  La doble vida dels adolescents

  Institut FX Lluch i Rafecas

  Garraf | Batxillerat

  Gener 1970

  Fotoreportatge realitzat per un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat en la matèria Problemàtiques Socials de l'Institut F. X. Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú. 

  L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar i donar a conèixer els problemes a nivell de salut mental i emocional que pateixen els adolescents.
  La nostra intenció també és tractar de fer veure als adults que la vida d’un adolescent no només consisteix en anar al institut, estudiar i mantenir l’habitació endreçada. Volem fer-los veure que no tot és el que sembla, sinó que tenim una vida molt més complexa del que pot semblar.
  L'adolescència és una etapa molt intensa, en la qual la salut mental i emocional hi juguen un gran paper.
  Mostrarem diferents adolescents durant les 24 hores del dia, representant diferents situacions bastant comuns i poc conegudes, que podem trobar a la vida dels adolescents.

  VEURE MÉS
 • Més que un cicle

  Institut Vall de Llémena, Sant Gregori

  Gironès | Cicles Formatius

  Gener 1970

  Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, Discjòquei i So  de l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori (Girona), han fet aquest fotoreportatge sobre el dia a dia dels joves al centre. El resultat és el reflex sobre la seva perspectiva i realitat sobre els seus estudis i espai i temps compartit.

  Què és un cicle?

  Un cicle és una sèrie d’esdeveniments o de fenòmens que es repeteixen en un mateix ordre en què es van produir abans. És una sèrie de fets que es reiteren periòdicament. El nostre cicle segueix un ordre diari; certes accions que les fem cada dia perquè puguin seguir el seu curs. Però el nostre cicle és diferent. Si bé és veritat que segueix un cert ordre, dintre de cada període neix un nou món.

  Què és el nostre cicle?

  És més que un cicle.

  És unió, col·laboració; treball en equip. És molt més que un cicle, és amistat, respecte; Família. Té els seus alts i baixos; moments de concentració i moments de diversió; Dies d'estrès que s'alliberen al veure resultats; Sorpreses i decepcions.

  Representa el cicle de la vida pel que tots passem, però no tots seguim el mateix camí. Aquest, és el nostre cicle.

  VEURE MÉS
 • L’experiència de viure com a jove

  Institut El Martinet de Ripollet

  Vallès Occ. | ESO

  Gener 1970

  Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Escola El Martinet de Ripollet, han fet aquest fotoreportatge sobre la vida dels joves del Martinet.

  Aquest fotoreportatge és el reflex dels valors i interessos que tenen els joves. Les imatges tenen un sentit, un transfons, un sentiment, estan pensades i transmeten les inquietuds dels nois i noies del Martinet.

  Han posat intenció en plasmar la seva vida quotidiana, la seva rutina, el que fan amb els amics, la família, les coses que els hi agrada fer i el que fan durant el seu temps lliure. L’objectiu de treballar aquest tema és que les persones alienes al seu entorn vegin la seva vida com la veuen ells, com una muntanya russa d’emocions i on no tot és el que sembla. Sovint, al seu dia a dia els joves es relacionen amb les mateixes persones però en realitat no es coneixen profundament i, malgrat això, comparteixen coses bones i son aquestes les que s’han de gaudir i viure.

  VEURE MÉS
 • Generació sostenible... una il·lusió?

  Institut El Martinet de Ripollet

  Vallès Occ. | ESO

  Gener 1970

  Els alumnes de 3r d’ESO A de l’Institut Escola El Martinet han realitzat aquest fotoreportatge sobre el consumisme i la sostenibilitat durant les vacances de Nadal d’aquest últim any a Ripollet.

  Aquest treball ha facilitat als alumnes la possibilitat d’obrir un debat entorn aquest tema que tant de prop ens afecta a tots. L’objectiu és fer reflexionar sobre la necessitat de consumir i com aquest afecta el consumisme a la sostenibilitat del planeta. 

  Les imatges mostren diferents punts de vista sobre l’experiència dels joves durant aquesta època de Nadal, quan el consumisme és més elevat que a la resta de l’any. Plantegen els conflictes personals sobre si és sostenible o no consumir, sobre si el consum mai por esdevenir sostenible, quina necessitat té la societat de ser sostenible… En definitiva, aquest projecte és el resultat de la reflexió personal del grup i la intenció de compartir-la amb la resta del món.

  VEURE MÉS
 • La Calma

  IES Barres i Ones (Badalona)

  Barcelonès | ESO

  Gener 1970

  Una paraula abstracta a la qual cadascú pot donar el seu propi significat. Un sentiment i una sensació inigualable.  Evita moltes coses i produeix sensació de llibertat i tranquil·litat.

  Les perfeccions, belleses naturals, així com un riu, el mar, la mar. Fàcilment, es pot sentir aquesta sensació màgica.

  Aquell sentiment que ens produeix benestar i la seguretat de que tot estarà bé. Probablement, un dels sentiments preferits de molts i dels més amats, i com no fer-ho. On aborda la tranquil·litat acompanyada d'un espai fred. Alguns la gaudeixen més que uns altres, però tots sabem que necessitem aquests moments de baixada, silenci, observacions, deixadesa del temps, acabar de passar per un camí d'espines, o simplement, canviar la perspectiva de la teva finestra. Tots aquests moments són desitjos del nostre ser més íntim mentre passem per temps d'acció contínua, com quan et trobes en situacions de cansament, de sentir-te malament i només desitges l’arribada d’aquesta.

  El lloc ideal per obtenir la meva calma és la biblioteca perquè és un lloc on trobem la comoditat i la tranquil·litat. El silenci.

  La calma és la tranquil·litat de la nit. Seure's a un lloc quiet, amb amics o sense i, alçar el cap per veure la llum de la Lluna brillar a dalt del cel, recalcant més la calma entre les tenebres, l'aire fred de la foscor fa que el silenci destaqui encara més en aquella nit.

  La mort és la calma absoluta.

  VEURE MÉS
/